Хіп-хопери з України і Польщі провели разом 7 днів у рамках проекту «Live your passion»

З 17 по 24 вересня у Лодзі (Польща) відбувся культурний проект обміну молоді «Live your passion», організатором якого стала Fundacja «Art of Breaking», активними учасниками якої є українці bboy Kuzya та bgirl Angie One.

Ідея проекту виникла за рахунок щільної співпраці саме даної польської організації та «Dance Academy Kickit» з Тернополя, які неодноразово бували в Лодзі на однойменному потужному фестивалі «Art of Breaking». Вже пізніше ідея була допрацьована в більш глобальніший проект, а саме об’єднати усі елементи культури в єдине ціле, адже елементи уже досить довго йдуть своїми незалежними шляхами, хоч і мають одне коріння.

Таких проектів розвитку хіп-хопу навіть в Польщі мало відбувається, про Україну взагалі можна поки мовчати, хоч і рівень культури в Польщі є в рази потужнішим. А якщо сюди ще додати економічне становище і рівень платоспроможності, то інші питання відразу відпадають.

Проект «Live your passion» був створений як результат співпраці двох сусідніх країн з метою розвитку їх професійної компетентності, обмін досвідом, звільнення бар’єрів тощо.

Учасниками проекту були молоді люди віком 16-35 років, що займаються брейкінгом, хіп-хоп танцем, музикою, стріт-артом. Кількість учасників – 32 (відповідно по 16 з кожної країни).

Що цікаво – з польської сторони були глухі діти, з якими займається Fundacja «Art of Breaking» в рамках проекту організації «Deaf do dance».

Також в рамках культурного проекту відбувалися зйомки документального відео, в якому висвітлені елементи хіп-хоп культури відповідно в Польщі таУкраїні. Фільм в процесі монтажу і буде доступний для перегляду уже через місяць. Організатори планують зробити прем’єри фільмуяк в Польщі, так і в Україні.

Лекції, мурал-квест і на завершення крутий локальний джем з батлами, музичними виступами і графіті. Особисто для мене, це вже 6-ий подібний проект, саме культурний проект в Польщі. Попередні роки я був в ролі куратора української сторони, цього року – як учасник. За ці всі роки, напевно, більше 100 українців побувало на такого роду проектах.

Що це дає?

Масу всього – досвід, натхнення, нові знайомства, розуміння ситуації сусідньої держави, ще сильнішого розуміння культури, врешті-решт купу нового матеріалу. Саме один з таких проектів став рушійною силою для створення ось цього відео:

Скажу так – ці проекти змінили багато чого в мені і дали можливість знати стільки хороших людей, що й тяжко порахувати.

Шукайте можливості! Хто шукає і працює над собою, той знайде і отримає! Peace!

Текст – Alexjazz

Фото – Syndromejelly

banner2